LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookies

"Min målsättning är att bli fabriksförare inom rallysporten"
- Intresset för motorer har funnits under hela min uppväxt. På föräldragården Tageborg i Säffle kommun, där jag och min familj tidigare bodde, började jag att köra traktor redan som femåring.


- Intresset för motorer har funnits under hela min uppväxt. På föräldragården Tageborg i Säffle kommun, där jag och min familj tidigare bodde, började jag att köra traktor redan som femåring. Efter ytterligare några år utvecklade jag min styrförmåga så pass bra att jag satt bakom ratten på gårdsbilen, som faktiskt var en fyrhjulsdriven Suzuki. Det blev ett antal ”träningsrundor” med den ute på åkermarkerna. Som tonåring höll jag på med massor av olika idrotter. Det var bland annat fotboll, ishockey, tennis och innebandy. Intresset för bilar fanns dock alltid med och jag ägnade många timmar i verkstan med att reparera och skruva på olika fordon. Det var först när jag var 20 som jag tog rallylicens och faktum är att jag tror det har stärkt mig som förare att inte ha börjat för tidigt.


Min första rallytävling vann jag. Det var på hösten 1996 under Rejmerallyt som jag segrade i Volvo Originals C-klass. Sedan har framgångarna avlöst varandra. Jag har alltid anpassat mig relativt snabbt till de olika klasserna och bilmärkena. Bland annat vann jag min första start i en framhjulsdriven Toyota Corolla. Det var i Bergslagsrallyt 1999. Därefter har det blivit både SM-guld i Grupp H och en total sjundeplats under Svenska Rallyt 2001 i en WRC Toyota Corolla. Under Portugals VM-rally samma år låg jag på en sammanlagd elfte plats, då jag bröt med två specialsträckor kvar att köra. Segern i Svenska Rallyt i Grupp N-klassen 2002 var en av det skönaste hittills, men jag vill ändå lyfta fram VM-deltävlingen i Finland 2002 som min bästa prestation. Där ledde jag efter sex körda sträckor med 17 sekunder trots att jag saknade femmans växel, då jag tyvärr var tvungen att bryta!


Min målsättning är att bli fabriksförare inom rallysporten. Jag hoppas, med hjälp av dom professionella aktörer som finns omkring mig tillsammans med framgångsrika resultat i tävlingssammanhang, att jag kommer lyckas!

Med vänlig rallyhälsning

Daniel