LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookiesDaniel Carlsson pausar WRC-satsningen 2007

Efter tre framgångsrika rallyn i OMV Kronos Citroën World Rally Team tar nu Daniel Carlsson en paus i sin VM-satsning. Olika skäl gör att Daniel i dagsläget tvekar till att lägga ner mer resurser på satsningen i 2007 års World Rally Championship. Som en konsekvens av detta bröt Daniel idag, fredag, Italiens VM-rally direkt efter starten. Kvar i Daniels VM-kalender 2007 finns då Grekland och Finland. Huruvida det blir start i Finland är ännu inte beslutat, men med stor sannolikhet kommer svensken att stå över det grekiska VM-rallyt om några veckor.

Anledningen till att Daniel väljer att köra igenom shakedown samt rulla över startrampen i helgens rally är enkel; OMV Kronos Citroën WRT är nominerade till rally-VMs märkesmästerskap, vilket kräver två bilar och två förare. Om Daniel inte kommit till start i rallyt hade teamet bestraffats – något som alltså inte sker när man istället bryter direkt efter starten.

För OMV Kronos Citroën-teamet finns nu möjligheten att ta in en ersättare för Daniel i kommande rallyn. Hittills har man dock inte hittat någon passande för platsen, vilket innebär att Daniel sannolikt kommer att göra samma procedur med shakedown och startramp i Grekland om några veckor, om inte situationen förändras.
Av:

Publicerad:
2007-05-18 17:08
Uppdaterad:
2007-05-18 17:10