LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.





Information om cookies



Kör Nykter: Midnattssolsrallyts tävlande budbärare i WRADDs kamp mot rattfylleriet

Onsdagen den 27 juni startar paradtävlingen för många motorsportintresserade svenskar; Midnattssolsrallyt. I den 135 mil långa tävlingen från Skåne till Stockholm kommer samtliga ekipage att smyckas av WRADDs (World Rally Against Drunk Driving) enkla men kraftfulla budskap "Kör Nykter!". Kampanjen som ursprungligen initierats av VM-rallyföraren Daniel Carlsson får därmed hjälp att sprida sitt budskap av så många som 102 anmälda ekipage, rattade av bland andra rallylegenderna Björn Waldegård, Stig Blomqvist och skådespelaren Mikael Persbrandt.

Det var inför årets säsong i rally-VM som Daniel Carlsson, Sveriges för tillfället enda förare på rally-VMs högsta nivå, initierade WRADD-kampanjen som en reaktion på det ständigt ökande rattfylleriet i Sverige. Daniel reagerade på att fler än 150 personer dödas på grund av rattfylleriet varje år – ett problem som framförallt kostar mycket mänskligt lidande men som också orsakar samhället kostnader på 8.3 miljarder kronor om året.


Daniel Carlsson, rallyförare och initiativtagare till WRADD:

- Jag bestämde mig för att det inte gick att sitta och vänta, utan gjorde en kampanj mot rattfylleri av hela min rallysatsning. Under året har jag spridit budskapet "Kör Nykter!" i de VM-tävlingar där jag deltagit, bland annat genom stora dekaler på min bil. Att nu Midnattssolsrallyt valt att gå med i vår kamp för denna viktiga fråga är oerhört positivt och hedervärt av arrangörerna. Jag är övertygad om att rallyförare, som utövar vår sport på vanliga vägar där människor normalt kör till sina jobb, är de bästa ambassadörerna för säker körning. Nu får vi 102 nya ambassadörer för denna viktiga fråga, vilket jag är både tacksam och stolt över.


Christer Zetterberg, ordförande Kungliga Automobil Klubben (KAK):

- Som arrangörer av Midnattssolsrallyt är vi väldigt glada att kunna stötta ett så hedervärt projekt som Daniels WRADD-kampanj. Rattfylleriet är en fråga som angår oss alla ute på vägarna – och naturligtvis vill vi inom KAK vara med och påverka så mycket vi kan. WRADD är det perfekta projektet för att nå unga förare, som tyvärr är den stora problemgruppen vad gäller rattfylleri. Vi ställer oss helhjärtat bakom kampanjen och dess budskap, bland annat genom att upplåta reklamplats på samtliga bilar i Midnattssolsrallyt.




Av:

Publicerad:
2007-06-08 11:45