LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookies

Duval tar plats i OMV Kronos Citroën

Efter Daniels avhopp från OMV Kronos Citroën-teamet tar nu Francois Duval, belgaren som tidigare under året misslyckats med att få ihop sin satsning i Skoda tillsammans med First Motorsport, plats i OMV Kronos Citroën World Rally Team. Belgaren gör inhoppet på sitt favoritunderlag, asfalt - i ett av sina favoritrallyn, Adac Rallye Deutschland.

Duval har tidigare visat mycket fin form i det tyska VM-rallyt, där han bland annat slutade två både år 2004 och 2005. I det senare fallet rattade han faktiskt i en Citroën Xsara WRC - samma bil som han alltså start i då rallyt börjar i augusti. Själv säger Duval:

- Jag är väldigt glad och jag vill tacka mina partners som gjort detta möjligt. Jag vet att vi kan vara mycket snabba i Citroen Xsara WRC i Tyskland och vi kommer att överraska.

Teamchefen i OMV Kronos Citroën, Marc van Dalen, är naturligtvis också nöjd:

- Duval bor inte alltför långt från rallyts sträckor. Det är också det VM-rally som ligger närmast vårt företag, Kronos Racings, högkvarter samtidigt som OMVs traditioner kring detta rally är starka. Vidare så har både Duval och Stohl redan nått resultat i topp 5 här. Dessutom så är Citroen Xsara WRC den framgångsrikaste bilen i detta rallyt, med åtta av 15 pallplatser här under fem år. Detta i kombination med hemmaplan bådar för en tillfredsställande prestation.
Av:

Publicerad:
2007-07-13 19:51
Uppdaterad:
2007-07-13 19:51