LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookiesColin McRae är död

Medier över hela världen rapporterar idag att Colin McRae, den förare som för många människor personifierat rallysporten, omkommit i en helikopterolycka. McRae blev världsmästare i rally år 1995 och gjorde sig känd för sin aggressiva och publikfriande körstil, vilket fick publiken att älska honom. Vid gårdagens helikopterolycka på skottens ägor i Jerviswood omkom fyra personer. Den lokala polisen och McRaes agent Jean-Eric Freudiger befarar att den 39-årige Colin McRae samt hans 5-årige son Johnny är bland de omkomna.

McRae var förmodligen nutidens mest kända rallyprofil. Förutom hans världsmästartitel och stora skicklighet bakom ratten så har han gett namn åt dataspelet Colin McRae Rally som blivit en av de riktigt stora titlarna bland bilspel. I rallykretsar kommer Colin McRae dock sannolikt att minnas för sin enorma kämpaglöd, förmågan att aldrig ge upp samt de fyndiga kommentarerna på McRaes breda skotska som kom när man minst anade det.

En nedstämd Daniel kommenterar Colin McRaes bortgång:

- Jag har tävlat mot Colin i VM-sammanhang ibland, senast i Australien 2005, men kände honom inte som nära vän. Colin McRae var en skicklig förare som med sin karisma och körstil betytt enormt mycket för rallysporten. Sporten har mist en av sina största profiler, men idag går alla våra tankar till hans familj. Det är en stor tragedi.


Bilden: Colin McRae i aktion i det australiska VM-rallyt år 1995, samma år som han tog sin världsmästartitel. Foto: Subaru World Rally Team
Av:

Publicerad:
2007-09-16 13:25
Uppdaterad:
2007-09-16 13:26