LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookies

Daniel körde snabbt i struligt lopp på Knutstorp

Helgens 6-timmarslopp i ERCup på Ring Knutstorp blev allt annat än enkelt för Red Arrow Racing, där Daniel hoppade in som gästförare. Efter en bra start på loppet gick en kulbult på bilen sönder efter en raceincident, vilket fick till följd att teamet tappade ca 1h 40 min. Ändå lyckades man köra upp sig till 75% av vinnarens varv och fick därigenom en liten seger i eländet.

Teamchefen Peter Johansson startade för teamet och tog sig snabbt upp från 11e till 4e plats. Efter att säkerhetsbilen varit ute på banan försökte han sig dock på en omkörning, krokade ihop med en annan bil och förstörde en kulbult på bilen. Teamet var nära att kasta in handduken då reservdelar saknades, men tog sig till Helsingborg, införskaffade vad som behövdes och gav sig ut i racet igen. Då var turen Daniels och han körde som en tok för att ta igen tappad tid. Efter Daniels och de ordinarie teammedlemmarna Mattias Johansson, Anders Karlsson och Magnus Krokströms körningar lyckades teamet med nöd och näppe komma upp i 75% av segrarens varv, vilket gav en 19e plats i racet.

Daniel är ödmjuk inför teamets insats:

- Det var verkligen fantastiskt roligt att köra, det enda som var tråkigt var att vi var tvungna att stå still så länge. Ingen skugga ska dock falla på teamet. Bilen var i otroligt bra ordning i övrigt, allt i absolut topptrim. Jag är mycket imponerad av hur väl förberedda vi var med tanke på de små resurser som teamet besitter.

För teamet återstår nu en tävling, nämligen den avslutande tävlingen i cupen som går av stapeln på Kinnekulle ring. För Daniel går jobbet dock tillbaka till vardagen med förberedelser för säsongen 2008 och arbetet med World Rally Against Drunk Driving.
Av:

Publicerad:
2007-09-25 21:42