LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookiesDaniel Carlsson kör SM-delen i Uddeholm Swedish Rally 2008

Hemmahoppet Daniel Carlsson kommer att starta i årets Uddeholm Swedish Rally. Säfflesonen satsar på SM-tävlingen som från och med i år ingår i det klassiska snörallyt. Detta för att tillsammans med nya samarbetspartnern Nordisk Mobiltelefon pröva ny teknik som i framtiden kan förbättra rallypublikens upplevelse samt säkerheten i sporten. Uddeholm Swedish Rally körs i Värmland den 7-10 februari.

– Jag kommer att starta rallyt i en Peugeot 307WRC som sköts av Bozian Racing i Frankrike. Bilmodellen är av det senaste snittet. Teamet och jag har mycket goda erfarenheter av att jobba tillsammans sedan säsongen 2004-2005. Då vi tillsammans skördade framgångar med Peugeots fabriksteam i rally-VM, säger Daniel Carlsson

Samarbetet har tagit form efter en längre tids samtal med Nordisk Mobiltelefon. Daniel har nu möjlighet att delta i hemmarallyt tack vare Nordisk Mobiltelefon, Teracom samt tidskriften Trucking som ges ut av Förlags AB Albinsson & Sjöberg. Avsikten är att under 2008 köra hela SM-serien, för att sedan sikta vidare mot WRC och IRC.

– Det känns fantastiskt skönt att ha fått den här pusselbiten på plats och kunna starta i Uddeholm Swedish Rally. Jag har varit benhård på att få rätt förutsättningar under tävlingen och när vi nu startar SM ihop på det här viset tycker jag det känns kanon. Både Nordisk Mobiltelefon och jag ser långsiktigt på den här satsningen och det finns ingen anledning att skynda in i en WRC-satsning just nu. Under året hinner jag få nya, färska mil i kroppen samtidigt som vi kan utveckla vårt samarbete, säger Daniel Carlsson.

Förutsättningarna i Daniels och Nordisk Mobiltelefons vardag är slående lika. Arenan är verkligheten - med skogar, berg, långa avstånd, tuffa förhållanden och högteknologiska produkter.

– Vi är mycket glada över att kunna inleda detta samarbete med Daniel Carlsson. Vi har länge följt Daniel Carlssons framgångsrika rallykarriär och nu vill vi bistå på det sätt vi kan för att ytterligare visa vårt stöd och främja hans möjligheter, säger Rikard Slunga vd Nordisk Mobiltelefon Sverige AB.

Daniel Carlsson är rallyförare med en diger meritlista från rally-VM, FIA World Rally Championship, och som de senaste fyra åren tagit VM-poäng i varje start i hemmarallyt. År 2006 stod han som förste svensk sedan 2002 på prispallen i rallyt. Vilken kartläsare Daniel kommer att köra rallyt med offentliggörs inom kort och ett pressmöte kommer att hållas onsdagen den 6 februari.

Om Nordisk Mobiltelefon
Nordisk Mobiltelefon Sverige AB erbjuder Mobiltelefoni och Mobilt Bredband med Turbo 3G i hela Sverige. Företaget kombinerar pålitlig täckning i likhet med det analoga NMT 450-nätet med hög datahastighet från modern 3G teknologi. Affärsidén är att erbjuda såväl privatpersoner som företag avancerade kommunikationslösningar i form av mobiltelefoni och mobilt bredband med nationell täckning. Nordisk Mobiltelefon Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Nordisk Mobiltelefon AB som även bedriver operatörsverksamhet i bl.a. Norge och Danmark. Läs mer på www.nmt.net

Bilden: Daniel Carlsson i en Peugeot 307WRC i Uddeholm Swedish Rally 2005. Den gången slutade Daniel sexa i rallyt.


Bifogade dokument
Pressrelease från Daniel Carlsson World Rally och Nordisk Mobiltelefon Sverige AB, 2008-02-01 (109.7 KB)

Relaterade länkar
Nordisk Mobiltelefon Sverige AB
Uddeholm Swedish RallyAv:

Publicerad:
2008-02-01 12:44
Uppdaterad:
2008-02-01 12:46