LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookiesDaniel laddad inför hemmastarten - torsdagens test gav positiva indikationer

På torsdagen testade Daniel Carlsson sin Peugeot 307WRC tillsammans med Bozian Racing i skogarna utanför Munkfors i Värmland. Om Daniel var laddad tidigare så är han det än mer efter testet - "en av de absolut bästa WRC-bilar jag kört", var omdömet efter testen.

Att det till och från var problem med Peugeot 307WRC när Peugeots fabriksteam använde den i rally-VM är ingen hemlighet. Numera körs några av bilarna av fabriksstallets tidigare satellitteam, Bozian Racing, som fortsatt att utveckla dem. Teamet har med framgång tävlat i franska mästerskapen och vissa VM-deltävlingar, och nu sköter de alltså Daniels bil i rally-SM. Efter testet är Daniel positiv:

- Detta är absolut en av de bästa bilar jag kört. Teamet har fått till bilen bra, omfattande förbättringar har gjorts sedan tidigare och bilen ger mig självförtroende i körningen. Vi har absolut chans att göra bra ifrån oss, säger Daniel entustiastiskt.

Inför starten i rally-SM har det varit mycket arbete och även ett visst mått av hemlighetsmakeri kring hela satsningen. Vad allt har handlat om annonserades vid en presskonferens i Karlstad på onsdagen, nämligen att Daniel tillsammans med samarbetspartnern Nordisk Mobiltelefon avser att TV-sända hela sin körning live inifrån bilen. Det hela blir möjligt tack vare Nordisk Mobiltelefons nät, baserat på det gamla NMT-nätet, med täckning över nästan hela Sverige.

- Vi kommer att strömma ut livebilder via Nordisk Mobiltelefons anslutningar ur vår bil. Där finns också en extra box som sänder ut vår position och hastighet. Vi jobbar febrilt för att ge publiken tillgång till detta live på Internet redan under Uddeholm Swedish Rally - men fokus är på testning och experimenterande, så vi vet inte vilka barnsjukdomar som kan uppstå. En sak är jag dock helt säker på - detta är framtiden! säger Daniel.

Imorgon, fredag, börjar SM-tävlingen med superspecialsträckan på Färjestadstravet i Karlstad. Sedan kör ekipagen sträckor under lördagen innan det är målgång på söndagseftermiddagen. Daniel är laddad och tror han har chans att vara med i toppen:

- Bilen känns fantastiskt bra och borde vara konkurrenskraftig. Hade förutsättningarna varit samma för alla hade jag definitivt trott på seger, men vi ska komma ihåg att ekipage som är nominerade för både SM och VM kör sträckorna tidigare än oss, och de har dessutom rekognoscerat dem två gånger istället för en som vi. Men jag tänker absolut fajtas i toppskiktet i SM - något annat sikte finns inte.
Av:

Publicerad:
2008-02-07 18:35