LANGUAGE / SPRÅK
Engelsk version Swedish version


SUPPORTERS

Du har ej Flash installerat.

Information om cookiesDaniel Carlsson gör tävlingscomeback: Startar Sydsvenska Rallyt i nystartat rallyteam

Den 15-16 maj gör Daniel Carlsson, tidigare teamkollega med ess såsom Marcus Grönholm och Markko Märtin i rally-VM, tävlingscomeback. Rallyföraren från Säffle begick sitt livs misstag förra året när han körde för tidigt dagen efter en festkväll, men reser sig nu upp tillsammans med svenska AP Däckservice Engineering Team. Teamet kommer till start i Sydsvenska Rallyt med två förare; Daniel i en Ford Focus WRC05 och Peter Zachrisson i en värstinguppdaterad Volvo 940 grp H.

Daniel själv berättar om comebacken:

- Det känns fantastiskt att vara tillbaka i rallybilen igen. Jag gjorde ett fruktansvärt misstag förra året, men jag har tagit mitt straff, lagt det bakom mig och nu blickar jag framåt igen. Att köra rally är det jag älskar allra mest i livet och när jag fick ett så bra erbjudande som det här var det enkelt att bestämma sig för att göra comeback. Jag åker till Ljungby för att ha roligt, och jag hoppas att jag ska kunna ge Mats Jonsson och grabbarna en knäpp på näsan trots att jag är lite rattrostig.

Inhoppet har gjorts möjligt tack vare AP Däckservice Engineering Team och Tätab Hyrliftar som sett till att Daniel kommer till start i tävlingen. Teamchef Andreas Martinsson är lyrisk över sin nya stjärnrekrytering:

- Det känns jättebra att komma till Sydsvenska Rallyt med chans på två klassegrar. Med Daniel Carlsson i WRC-klassen i en Ford Focus WRC05, som är bland det bästa man kan komma över just nu, och med Peter Zachrisson i grp H-klassen känns det som att vi har de två bästa chaufförerna i respektive klass. Vi fördömer rattonykterhet, men Daniel har avtjänat sitt straff, och vi ser verkligen fram emot att blicka framåt med tävlingen. Vi kommer dit heltaggade!

Tommy "Sillefallarn" Andersson, ägare av Tätab Hyrliftar, har följt Daniel under hela karriären och är glad att kunna vara med och ge honom chansen i comebacken:

- Daniel är målmedveten och riskerade mycket när han som en av de första i modern tid tog sig ut och åkte VM i Suzuki, Peugeot m.fl. team. Han har haft många motgångar men alltid rest sig, som när han tog den fantastiska tredjeplatsen i Svenska Rallyt 2006 med Mitsubishi. Samtidigt har jag sett Daniel vara med andra åkare på en helt annan nivå på tävlingar och skruvat och hjälpt till, och jag vet att han öppnat viktiga dörrar för andra av våra VM-chaufförer - något som långt ifrån alla i hans position skulle göra. Jag vet hur han har slitit för sitt bilåkande och för att hjälpa andra – och därför är det kul att nu kunna hjälpa honom.

Teamets andraförare, Peter Zachrisson, växte upp i närheten av Daniels hemtrakter på Värmlandsnäs i Säffle och de två är sedan länge vänner. Även Zachrisson har kört VM-tävlingar, och är nu taggad för att köra värsting-940n i Sydsvenska Rallyt:

- Det känns fantastiskt kul att vara del av ett så lovande, nystartat team. Nu på sommaren hoppas jag kunna vara med och utmana de framhjulsdrivna bilarna och göra ett bra resultat i grupp H-klassen. Att jobba med Daniel och Andreas kommer att bli riktigt bra och jag tror och hoppas på två toppresultat i tävlingen.

Sydsvenska Rallyt körs med Ljungby som huvudort den 15-16 maj 2009. Till rallyt förstärks teamet med expertis från Mats "Hoppe" Karlsson, driftschef för den Ford Focus WRC som Daniel kommer att köra, samt en ingenjör från Dom Buckley Motorsport i England.

Bilden: Daniel vid senaste framträdandet i Sydsvenska Rallyt, då i en Peugeot 206WRC, inhoppad med bara några timmars varsel att ersätta Jimmy Joge som fabriksförare för svenska Peugeot-teamet.
Av:

Publicerad:
2009-04-27 23:10
Uppdaterad:
2009-04-27 23:11